Mercedes-Benz

Sprinter šasije

Solidna osnova: Sprinter šasije.

On je univerzalan tako da lako možete da nađete pravu šasiju za vaše transportne potrebe: novi Sprinter, kao šasija, sa 3 dužine vozila, kao i standardnom ili dvostrukom kabinom, pruža impresivnu raznovrsnost. Njegove brojne varijante i oprema omogućavaju ekonomično ulazno vozilo, ali i bogato oprijemljeno vozilo.

Ovo su prednosti koje su važne: za vozila sa novim dostupnim pogonom na prednjim točkovima ostvaruje se, na primjer, povoljna početna cijena, dodatna korisna nosivost i niža utovarna ivica u poređenju sa vozilima sa pogonom na zadnjim točkovima. Vozači mogu da osjete prednosti pametnog koncepta za rukovanje i prikaz, kao i modularnog koncepta odlaganja koji se, kao i izbor multimedijalnih sistema i sistema za asistenciju, može savršeno uskladiti sa namjenom vozila. Pored svih noviteta, sačuvali smo ono što je vrijedno. Na primjer, veliki broj pouzdanih rješenja za nadgradnju i modifikaciju mogu se koristi kasnije i bez većih izmjena.

Zahvaljujući inovativnoj snazi i više od 20 godina iskustva, Sprinter na ovaj način ponovo postavlja kamen temeljac kao naprijedno, efikasno i pouzdano rješenje mobilnosti, koje će doprineti napijretku Vašeg preduzeća.

Koncept proizvoda

Lijep, a još ljepši za rad.

Sama kabina nove Sprinter šasije zahvaljujući svojoj masci hladnjaka karakterističnoj za Mercedes-Benz i savremenoj konfiguraciji farova predstavlja istaknuti detalj. Kokpit je takođe konstruisan na novi način i podjednako impresionira visokokvalitetnim dizajnom i izvanrednom funkcionalnošću. Na primjer, sa inteligentnim, modularnim konceptom odlaganja i KEYLESS-START-om.

U standardnoj kabini se na lokaciju mogu voziti do 3 osobe, a dvostruka kabina može da primi čak i manju ekipu od 7 osoba. Spinter šasija u 3 dužine pruža odgovarajuću osnovu za brojna rješenja za nadgradnju i modifikaciju.

U dodatne prednosti se ubraja i velika ponuda varijanti pogona: u zavisnosti od profila primjene i željenog ponašanja u vožnji, svoju Sprinter šasiju sa tovarnim sandukom možete da oprijemite pogonom na prednjim, zadnjim i pogonom na svim točkovima. Brzine mogu da se mjenjaju manuelno pomoću 6-stepenog manuelnog mjenjača ili automatski pomoću 7G-TRONIC PLUS, odnosno preko automatskog mjenjača 9G-TRONIC koji je jedinstven u svojoj klasi.

Umrežavanje

Vaša mobilnost 4.0.

Da bi se rad učinio što je moguće ekonomičnijim i prijatnijim, za Sprinter su na zahtjev dostupni razni radio aparati, multimedijalni sistemi i rješenja za povjezivanje. U zavisnosti od potreba, asortiman može da ponudi brojne opcije, od držača mobilnih telefona, preko radio aparata sa Bluetooth® interfejsom i funkcije interfona do multimedijalnog sistema sa ekranom osjetljivim na dodir visoke rezolucije, brze navigacije na hard disku, prikaza 3D mapa i funkcije integracije pametnog telefona. Rukovanje takvo da se samo može poželjeti: jednostavno. Multimedijalnim sistemima se može rukovati, na primjer, putem ekrana osjetljivog na dodir visoke rezolucije ili Touch-Control tastera na multifunkcionalnom upravljaču. Svi elementi za rukovanje i prikaz su pristupačni i lako čitljivi.

Industrijska rješenja

Ako postoji potreba za transportom, tu je Sprinter.

Sprinter šasija za veliki broj mogućnosti: pojedinačna ili dvostruka kabina, kao i 3 dužine vozila, čine osnovu za mnoštvo varijanti. Broj se povećava sa 4 vrste motora, 3 pogonske varijante sa pogonom na prednjim, zadnjim i svim točkovima, kao i brojnom dodatnom opremom, varijantama šasije i specifičnim industrijskim rješenjima proizvođača nadogradnji. Tako možete da konfigurišete vozilo sa dozvoljenom ukupnom masom do 5.500 kg. Po potrebi, modifikacijom u tegljač sa sedlom, može da se zakači čak 5.250 kg za najveću dozvoljenu vučnu masu od 8.750 kg.

Sa preko 600 komponenata dodatne opreme, na primjer za posebna rešenja voznog parka ili šasija, Sprinter šasiju možete dodatno da prilagodite svojim potrebama. Ako imate posebne industrijske zahtjeve, Mercedes-Benz VanSolution će Vam dati kompletna fabrička rješenja i rješenja za nadogradnju i modifikacije u okviru partnerskog programa „Mercedes-Benz VanPartner” dokazanog kvaliteta.

Bezbjednost

Obezbjeđuje Vaš kurs uspjeha.

Sprinter šasija je osmišljena za bezbjednost. Solidnu osnovu za to čini školjka karoserije koja je zbog svoje konstrukcije i sastava materijala veoma stabilna.

Osim toga, postoje i brojni pomoćni sistemi. Zato što i najiskusniji vozač dolazi u situacije u kojima bi mu podrška i pomoć bile dobrodošle. Ponuda se kreće od standardnih pomoćnih sistema pri bočnom vjetru do aktivnih pomoćnih sistema pri kočenju i pomoćnih sistema za održavanje pravca – oba su standardna za vozila čija je dozvoljena ukupna masa veća od 3.500 kg. U mračnim uslovima, opcioni dodatni LED farovi visokih performansi osvjetljavaju kolovoz nadaleko i naširoko.

U krajnjem slučaju serijski ugrađeni vazdušni jastuk može da pomogne u zaštiti vozača kod eventualne kolizije. Na zahtjev je dostupno 5 dodatnih vazdušnih jastuka za vozača i suvozača.

Ekonomičnost

Ekonomično, kada je to potrebno.

Kupovinom Sprinter vozila odlučili ste se za vozilo koje već više od 20 godina uspješno dokazuje svoju ekonomičnost. Zahvaljujući svom dokazanom kvalitetu i pouzdanosti, nova Sprinter šasija nastavlja ovu priču o uspjehu. Pri tome ćete od samog početka osjetiti prednosti njegove ekonomičnosti: sa atraktivnom početnom cijenom za vozila i brojnim mogućnostima konfiguracije, pri čemu poručujete upravo ono što vam je zaista potrebno.

Budući da neprekidno radimo na unaprijeđenju, naše dizel motore smo dodatno optimizovali u pogledu potrošnje. Dodatne prednosti za ekonomično poslovanje Vašeg preduzeća zasnivaju se na dodatnoj korisnoj nosivosti sa opcionim glavnim rezervoarom od 50 l i opruzi zadnje osovine od staklenim vlaknima ojačane plastike (Gfk) koja je dostupna na zahtjev.

Time Sprinter šasija povjezuje štedljivu potrošnju goriva, funkcionalnost, kao i rješenja za nadgradnju i modifikaciju u zavisnosti od primjene, u jedno zaokruženo ekonomično rješenje za mobilnost.