Mercedes-Benz

Citan Mixto

Gradski heroj. Sigurnost na koju možete računati.

Sa modelima Citan Furgon i Citan Mixto nudimo Vam 2 gradska dostavna vozila kompaktnih dimenzija i sa velikim tovarnim prostorom koja savršeno odgovaraju raznim izazovima grada.

U poglijedu ekonomičnosti, Citan je dobitak u svakom smislu: Njegovi efikasni motori sa BlueEFFICIENCY tehnologijom i potrošnjom počev od 4,3 l/100 km, visok stepen dostupnosti sa dugim intervalima održavanja kao i atraktivni uslovi i usluge čuvaju Vaš budžet. A kako biste bezbjedno stigli na cilj, Citan smo oprijemili sistemom ADAPTIVE ESP® sa dragocenim dodatnim funkcijama, kao i uvek efikasnim kočnicama.

Zahvaljujući udobnim sjedištima, jednostavnom rukovanju i fino podješenom oslanjanju sa nezavisnim vješanjem točkova, Citan je veoma komforan, agilan i okretan u gradskoj vožnji – po želji oprijemljen mjenjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT. Prilikom utovara i istovara bićete oduševljeni mogućnošću fleksibilnog korišćenja velikog tovarnog prostora zahvaljujući velikim vratima i niskim utovarnim ivicama.

Varijante karoserije

Fleksibilna transportna rješenja su mu jača strana.

Citan možda neće preuzeti na sebe Vaš posao, ali ga može olakšati, bez obzira na djelatnost koju obavljate. Zahvaljujući svjestranosti i prilagodljiivosti, novi Mercedes-Benz Citan daje odgovore za čitav niz raznih uslova koje gradsko dostavno vozilo mora ispuniti.

  • Dostupan u ekstra-dugoj verziji (4705 mm) s međuosovinskim rastojanjem od 3081 mm
  • Različite dužine tovarnog prostora do 2137 mm i visina tovarnog prostora od 1255 mm
  • Zapremina teretnog prostora do 3700 litara uz nosivost od 685 do 700 kg
  • Maksimalna dozvoljena bruto masa vozila (GVW) od 2,2 tone
  • Široka lepeza motora
  • Brojni elementi serijske i dodatne opreme za razne poslove i djelatnosti

Tovarni prostor

Može li on zaista ostvariti sve?

Citan Mixto idealan je za prijevoz putnika i tovara. Prima do pet putnika ili veliku količinu tovara. Iza pet sjedišta nalazi se tovarni  prostor zapremine 2400 litara za alate, materijale ili tovar.

Kako bi se maksimalno iskoristilo obilje prostora, dvoje serijskih  kliznih vrata tovarnog prostora zajedno sa serijskim dvokrilnim zadnjim vratima (koja se otvaraju pod uglom od maksimalno 180 stepeni) omogućavaju nesmjetan pristup putničkom/tovarnom  prostoru.

Teret koji se prevozi može se učvrstiti za serijske prstenove na podu teretnog prostora. Uz doplatu su dostupni i prstenovi na bočnim stranicama za još bolje osiguravanje tereta.

Serijski plastični pod u putničkom i teretnom prostoru jednostavan je za čišćenje kao i zaštita poda vozila od ulubljenja i ogrebotina.

Dužina tovarnog prostora se može povjećati.

Serijska zadnja klupa može se preklopiti u odnosu 1/3 ili 2/3 pa se tako omogućava prijevoz većih predmeta. Za još više prostora, opciono dostupna trostruka klupa u prvom redu može se preklopiti i pretvoriti u rješetku za obezbjeđivanje tovara. Time se zapremina tovarnog prostora povjećava do maksimalno 3700 litara.

Vrata

Ulazak u vozilo i izlazak iz njega; utovar i istovar: jednostavno i praktično.

Zahvaljujući velikom uglu otvaranja, prednja vrata čine ulaženje u vozilo i izlaženje iz njega lakim.

Dvoje serijskih kliznih vrata omogućavaju jednostavan pristup tovarnom prostoru sa lijeve i desne strane.

Klizna vrata se mogu otključati ključem vozila sa daljinskim upravljanjem, a otvaraju se povlačenjem u stranu prema zadnjem dijelu vozila dok se ne fiksiraju. Maksimalni otvor od 638 cm daje puno prostora za utovar i istovar, čak i u uskim uličicama.

Desna klizna vrata Citana Mixto uz doplatu se mogu oprijemiti ručnim ventilacionim prozorom koji se otvara prema spolja do maksimalno 3 cm. 

Zadnja vrata sa širokim otvaranjem za odličnu pristupačnost.

Zahvaljujući širokom uglu otvaranja, dvokrilna vrata tovarnog prostora dodatno olakšavaju utovar i istovar, posebno ako prevozite krupne predmete poput europaleta. Vrata se prvo fiksiraju pod uglom od 90 stepeni. Deblokadom graničnika vrata, mogu se još šire otvoriti, do 180 stepeni. Donji deo dvokrilnih vrata tovarnog prostora sa unutrašnje strane je zaštićen čvrstom oblogom.

Sjedišta

Za opuštenu i sigurnu vožnju.

Vozač i suvozač sjede na udobnim i čvrsto presvučenim sjedištima. Presvlake sjedišta od tkanine prijatne su za kožu, otporne na prljanje i jednostavne za čišćenje.

Suvozačevo sjedište se može prilagođavati potrebama, a podješava se po dužini i visini (opciono dostupno). Zahvaljujući različitim podješavanjima, vozaču je garantovan udoban položaj sjedenja u vožnji.

A ergonomski oblikovan naslon povrh svega pruža bočnu podršku, a time i udobnost, kao i sigurnost.

Serijska zadnja klupa Citana Mixto može se podjeliti u odnosu 1/3 ili 2/3, čime se omogućava prijevoz većih predmeta. Trostruka klupa u prvom redu sjedišta dostupna je uz doplatu. Ta se klupa može preklopiti i pretvoriti u rješetku za obezbjeđivanje tovara, čime se tovarni prostor povjećava do maksimalno 3700 litara.

Citan ima sve što očekujete od gradskog dostavnog vozila sa Mercedesovom zvijezdom. Otkrijte njegove prednosti na probnoj vožnji. Mercedes-Benz Vans. Born to run.