Mercedes-Benz

Novi Mercedes-AMG SL Roadster.

Zvijezda je ponovo rođena.

Svuda u najboljem svetlu.

Novi Mercedes-AMG SL kao dio automobilske legende jasno ističe atraktivne perfomanse, ekskluzivnu udobnost i nenadmašan dizajn. Otvorite krov i uživajte u uzbudljivom putovanju. Doživite nove stvari i osjetite nezaboravne trenutke. Provedite kvalitetno vrijeme sa samim sobom.

Sportsko vozilo, savršeni saputnik i svakodnevni heroj.

Fascinantno iskustvo iz svake perspektive.

Istaknute performanse novog Mercedes-AMG SL Roadstera:

• Električno podesivi zadnji spojler

Električno podesivi zadnji spojler utiče na aerodinamiku vašeg novog modela Mercedes-AMG SL u zavisnosti od situacije. Automatski se izvlači pri višim brzinama pojačavajući pritisak na zadnju osovinu, čime se poboljšava stabilnost vožnje.

• AMG Performance 4MATIC+ pogon na sve točkove

Usmjeren prema performansama AMG Performance 4MATIC+ pogon na sve točkove kombinuje dobro prianjanje sa poprečnom i uzdužnom dinamikom za maksimalno uživanje u vožnji. Potpuno promjenjiva raspodjela obrtnog momenta se proračunava u skladu sa situacijom u vožnji i odabranim programom vožnje.

• AMG upravljanje zadnjom osovinom

Iskusite još više uživanja u vožnji sa AMG upravljanjem zadnjom osovinom. U zavisnosti od brzine vožnje, možete uživati u posebno agilnom i spontanom upravljanju kao kod vozila sa kraćim međuosovinskim rastojanjem ili vozite uz samopouzdanje koje vam daju luksuzne limuzine.

• AMG keramički kočioni sistem visokih performansi 

Opciono dostupan AMG keramički kočioni sistem visokih performansi nudi vam uobičajeno pouzdane vrijednosti usporavanja uključujući i kočenje u ekstremnim situacijama. Pored toga, lakši je od konvencionalnog sistema kočenja.

Neka bude lično: pronađite Vama najbitnije karakteristike.

Novi Mercedes-AMG SL je svjestan svog stila, kao što ste i Vi. Kreirajte sopstveni nivo udobnosti na otvorenom.

Udobnosti novog Mercedes-AMG SL Roadstera doprineće:

• MBUX Voice Assistant - dovoljno je reći "Hey Mercedes"

Kreirajte emotivnu vezu - i SL će ubrzo postati Vaš Mercedes-AMG SL. Jer napredna MBUX funkcija se prilagođava Vama. Dovoljno je samo da kažete "Hey Mercedes" i MBUX Vam je na raspolaganju, konstantno se prilagođavajući Vašim potrebama.

• MBUX Head-up ekran sa opcijom unaprijeđene realnosti 

Opciono dostupni MBUX ekran sa opcijom unaprijeđene realnosti projektuje informacije u Vaše vidno polje, bez negativnog efekta na Vašu pažnju. Na primjer, iznad raskrsnice će se prikazati navigacione smjernice. Intuitivno, odmah znate koji put je pravi.

• MBUX centralni ekran sa komandama osjetljivim na dodir 

Sa sportskim kokpitom imate sve u vidokrugu. Digitalni ekran pruža sve neophodne informacije, dok podesivi centralni ekran oduševljava kristalno čistom slikom i komandama osjetljivim na dodir.

• ENERGIZING paket koji obuhvata set luksuzne opreme i dodataka 

ENERGIZING paket obuhvata set luksuzne opreme i dodataka. U skladu sa time, Vaš SL Vas može ciljano opustiti - za bolje performanse. Sa raspoloživih sedam programa i dodacima poput grijanja sjedišta ili multikonturnih sjedišta.