Mercedes-Benz

Nova A-Klasa.

Ponekad nešto ugledate i odmah znate da Vam odgovara. Voilá: nova A-Klasa. Vaš izgled je sportski. Vaša aura je avangardna. Izdužene linije su jasno definisane. Vaše tijelo je senzualno i savršenih proporcija. MULTIBEAM LED prednja svjetla odišu elegancijom. Ima stila i klasu.

Spoljašnjost

Ponekad je sve dobro uklopljeno. Izgled, karakter, pojava odmah čine novu A-Klasu privlačnom. Redizajnirani zadnji kraj je širok, sportski i senzualno prepoznatljiv. Elegantna dvodelna zadnja svjetla u dvije boje ne traže pažnju nego je zaslužuju: sa svojom preciznošću i pojavom. Ali to nije sve. Jer ne samo da vizuelno proširuju zadnji  kraj, nego je on zaista širi. I time je utovar znatno lakši.

Unutrašnjost

Ovde jedan pogled doslovno kaže više od hiljadu riječi. Unutrašnjost nove A-Klase ima potpuno novi izgled i kao rezultat imate potpuno novu perspektivu. Ne na jedan nego na dva ekrana visoke rezolucije. 7 inča je standard. Na zahtjev je moguće dobiti ekstra veliki 10,25-inčni ekran. U svakom slučaju, ekrani kao da lebde u unutrašnjosti. Kontrole su vrlo lake za upotrebu preko upravljača, dodirne površine ili ekrana osjetljivog na dodir. Ovaj poslednji predstavlja premijeru.

Potpuno novi način upravljanja vozilom.

Ovaj novi i intuitivni interface napravljen je samo za jednu osobu na cijelom svijetu: za Vas. Zbog toga se svaki detalj može precizno podjesiti prema Vašim željama, stilu vožnje i zahtjevima. Pokretom ruke na dodirnoj površini, na upravljaču ili,  prvi put, na novom ekranu osjetljivom na dodir.

Head-up ekran

Zbog toga što imate jasan pogled na brzinu, ograničenja brzine i navigacione informacije. Sve bitne informacije projektuju se u vaše vidno polje. Virtuelno i u boji. Visina i sadržaj mogu se podjesiti preko memorijske funkcije. Još jedna stvar o kojoj u budućnosti nećete morati razmišljati.

Veštačka inteligencija

Zna put do Vašeg novog stana. I Vaše navike. A-Klasa je inteligentnija nego ikada prije. Svaki dan nešto uči i, iznad svega, malo bolje upoznaje svog vozača. Može zapamtiti vaše omiljene pjesme i put do posla. Tada automatski postavlja pravu radio stanicu ili pokazuje brži put kada je na uobičajenom putu saobraćajna gužva. Sve samostalno.

Glasovna kontrola

Puno je toga za diskusiju. Zahvaljujući potpuno novom LINGUATRONIC sistemu, nova A-Klasa sluša. Ali radi i puno više od slušanja: razumije Vas, a da ne morate naučiti naredbe. I govori. Pročitajte SMS ili ga diktirajte i pošaljite? Nema problema. Za Vas provjerava vremensku prognozu na odredištu, menja radio stanice ili Vas vodi do kuće što je najbrže moguće. Dovoljne su samo dvije reči: ”Hej Mercedes”. I nova A-Klasa se pretvara u uvo.

Dodirna površina & ekran osjetljiv na dodir

Zamislite da možete upravljati automobilom samo malim prstom. Savršeno, zar ne? Onda Vam želimo predstaviti dodirnu površinu, sa kojom možete podjesiti skoro sve. Na primer, navigacioni sistem ili ambijentalno osvjetljenje. Ova na dodir osjetljiva površina čak lako prepoznaje vaš rukopis. To je još jednostavnije i direktno sa ekranom osjetljivim na dodir. U ovom slučaju je dovoljan pokret.