Mercedes-Benz

Nova A-Klasa.

Limuzina. Sada i kao A-Klasa.

Jedan od najklasičnijih oblika automobila sad je i jedan od najmodernijih. Nova A-Klasa Limuzina interpretira trodjelni oblik karoserije sa Više sportskog duha nego ikad.

Poznaje put do Vaše kuće. I Vaše navike.

Zbog novog sistema MBUX, Mercedes-Benz User Experience, nova A-Klasa Limuzina je inteligentnija nego ikad prije. Svaki dan nauči nešto novo, a prije svega bolje upoznaje svog vozača. Može zapamtiti Vaše omiljene pjesme i put do radnog mjesta. Tada automatski podješava radio stanicu ili Vam prikazuje brži put ako je na uobičajenom gužva. Potpuno samostalno i potpuno prirodno, ako to želite.

Komfor koji povjećava efikasnost i besprekorna sigurnost.

Bilo da se nalazite u saobraćajnoj gužvi, na dugoj noćnoj vožnji ili na nepoznatim dionicama, Vaša nova A-Klasa Limuzina osjetno Vas rastjerećuje upravo u stresnim situacijama. Iza toga stoji koncept koji svaku vožnju u Mercedes-Benzu čini sigurnijom i jedinstvenom: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Jer je vrijeme koje provedete za upravljačem Vaše vrijeme. Vrijeme za opuštanje. Vrijeme za punjenje baterija. Kako biste na svoje odredište stigli prije svega sigurno, ali i opušteno.

Svaka je linija jasna najava.

Nova A-Klasa Limuzina se sa svojim nagnutim prednjim dijelom aerodinamično kreće protiv vazdušne struje. Iza njega se kriju kosa rešetka hladnjaka i poklopac motora povučen duboko prema dolje. Lijevo i desno nalaze se dve prave svijetle tačke: prednja svjetla MULTIBEAM LED u dodatnoj opremi isijavaju snagu inovacija. Zbog toga nova A-Klasa Limuzina vizuelno još više prianja uz put. A naša srca odmah zakucaju brže.

Zadnji dio A-Klase Limuzine. Početak dizajnerske ere.

Novi, puristički dizajn A-Klase elegantno je upotpunjen u Limuzini: samostalnim zadnjim dijelom koji sa dvodjelnim zadnjim svijetlima deluje široko. Ne samo lijep nego i prostrani prtljažni prostor koji se krije iza i koji pomoću funkcije HANDS-FREE ACCESS u dodatnoj opremi možete otvoriti i bez korišćenja ruku.

Sigurnost i pomoć.

Nova A-Klasa Limuzina nadzire svoje okruženje pomoću radarskih senzora i 3D stereo kamere, a do brzine  od 210 km/h može održavati rastojanje do vozila ispred te u slučaju potrebe automatski kočiti.

MULTIBEAM LED.

Prednja svijetla MULTIBEAM LED u sekundi se prilagođavaju u skladu sa vidljivošću i drugim učesnicima u saobraćaju. Delimično duga svijetla izuzimaju, na primjer, prepoznate učesnike u saobraćaju tako da je put ispred vas neprestano optimalno osvijetljen a bez zasljepljivinja vozača iz suprotnog smjera.

Mercedes-Benz User Experience.

Sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) ne vozi umjesto Vas, ali omogućava da Vam vožnja bude prijatnija. Zahvaljujući vještačkoj  inteligenciji, sistem može učiti i vremenom se sve bolje prilagođava vozaču. Sa inteligentnim sistemom glasovnog upravljanja LINGUATRONIC možete razgovarati gotovo prirodno kao što razgovarate sa dobrim prijateljem.

Integracija pametnog telefona.

U Vašoj novoj A-Klasi Limuzini pametni telefon se puni čim ga odložite na središnju konzolu. A najbolja stvar je da se Vaš pametni telefon zahvaljujući tehnologiji Near Field Communication (NFC) odmah povjezuje sa A-Klasom Limuzinom jednostavno i bez unosa kôdova.

Slanje SMS-ova ili pretraživanje kontakata nije problem. U novoj A-Klasi Limuzini možete koristiti svoj pametni telefon, a pritom ga uopšte ne morate držati u ruci. Povježite ga putem USB-a ili NFC-a. Pomoću tastera osjetljivih na dodir smeštenih na upravljaču možete sasvim udobno upravljati gotovo svim aplikacijama i funkcijama na ekranu multimedijalnog sistema.

Široki ekran.

Ovdje jedan pogled zaista govori više od hiljadu riječi. Unutrašnjost nove A-Klase Limuzine oduševljava izuzetnim izgledom čime Vam se otvaraju potpuno novi vidici. Ne na jednom, već na dva ekrana visoke rezolucije. U serijskoj opremi dimenzije 17,78 cm (7"). Po želji izuzetno velike dimenzije 26 cm (10,25"). U svakom slučaju se čini da ekrani lebde u prostoru. Izuzetno jednostavno je i rukovanje putem tastera osjetljivih na dodir na upravljaču, u dodatnoj opremi putem podloge osjetljive na dodir ili ekrana osjetljivog na dodir. 

Komfor sjedenja i komfor prostora.

Osvrnete li se u novoj A-Klasi Limuzini oko sebe, otkrivate nešto zadivljujuće: zadivljujuće puno prostora. Posebno u zadnjem dijelu vozila gdje mogu uživati i visoke osobe. Nova A-Klasa ima sportska sjedišta sa podjesivim naslonima za glavu. Multikonturna sjedišta  dostupna su u kombinaciji sa komfornim sjedištima. U dodatnoj su opremi dostupni sistem klimatizacije sjedišta i dodatne presvlake. Za komfor putovanja na najvišem nivou.