Mercedes-Benz

Homologacija

Poštovani,
naša Kompanija kao ovlašćeni predstavnik za Mercedes-Benz, smart, FUSO i SETRA je u mogućnosti da za vozila navedenih proizvođača izdaje sledeće potvrde: CoC, CEMT, L Paket….
Potvrda se izdaje isključivo na osnovu kompletno popunjenog “Zahteva za izdavanje potvrde” koji možete naći na našoj internet stranici i priložene kopije zvaničnog dokumenta koji sadrži broj šasije vozila (npr. saobraćajna dozvola –ino, očitana saobraćajna dozvola Srbije, carinska isprava i slično). Takođe su obavezne slike Pločica (VIN) – težinskih masa na vozilu.

CoC - Za izdavanje zamenskog dokumenta za CoC (potvrda proizvođača za uvoz korišćenog vozila ili potvrda o tehničkim karakteristikama) – kod uvoza vozila neophodno je dostaviti:
Inostrana saobraćajna dozvola, slika pločice sa težinskim masama, popunjen zahtev…. ZA AUTOBUSE I SLIKE SPOLJAŠNJOSTI I UNUTRAŠNJOSTI VOZILA, Tačan broj mesta za sedenje.
CEMT – za izdavanje sertifikata – za međunarodni transport (emisiona norma), neophodno je dostaviti: očitanu saobraćajnu dozvolu ili JCI, popunjen zahtev.
L Paket - neophodno je dostaviti: očitanu saobraćajnu dozvolu ili JCI, popunjen zahtev.
SAGLASNOST ZA USTUPANJE HOMOLOGACIJE - neophodno je dostaviti: inostranu saobraćajnu dozvolu, CoC dokumet, sliku VIN pločice, popunjen zahtev.
OSTALE POTVRDE - Za izdavanje bilo koje druge potvrde (o motorima, kukama, prepravkama… neophodno je dostaviti: očitanu saobraćajnu dozvolu, ili inostranu dozvolu-ako vozilo nije registrovano, popunjen zahtev

1. Na navedenom zahtevu imate dva polja: ADRESA ZA SLANJE POŠTE i NOSILAC POTVRDE – koji se računa da će ujedno biti uplatilac. To znači da potvrda može da se radi na jedno ime i prezime ili firmu a šalje na drugo ime i adresu.
2. Molimo Vas da čitko popunite podatke i obavezno ostavite kontakt telefon kao i broj mobilnog telefona.
3. Popunjen zahtev se šalje na adresu e-pošte: potvrde@starimport.rs
4. Popunjena potvrda se može poslati u .docx, .pdf ili .jpg formatu.
5. Kontakt telefon za ostale informacije je +381 (0)11 3019 093 ili +381 (0)11 3019 078.

Sve potvrde se obrađuju po redu prispeća maila, nakon čega na mail sa kojeg ste poslali zahtev, Vam šaljemo predračun za uplatu. Nakon Vaše izvršene uplate – sledećeg dana , potvrde se šalju brzom poštom na adresu na koju ste naveli.

  • Ukoliko želite da potvrdu podignete u Krnješevcima – to možete uraditi narednog dana od dana izvršene uplate od 13h
  • Ukoliko želite da potvrdu podignete na Novom Beogradu – to možete uraditi narednog dana od dana izvršene uplate od 15h

Ukoliko nismo u mogućnosti da izdamo traženu potvrdu, o tome ćete biti posebno obavešteni.
Provera podataka i izdavanje potvrde će biti obavljeno u najkraćem mogućem roku u zavisnosti od kompleksnosti i dostupnosti potrebnih podataka u sistemima proizvođača.
Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije molimo Vas da nam pošaljete upit u pisanoj formi na e-mail adresu potvrde@starimport.rs
S poštovanjem,
Vaš Star Import d.o.o.