Mercedes-Benz

Ljetopis Automotive

“Ljetopis Automotive” d.o.o. osnovan je 2002. godine. Iste godine sklopljen je ugovor sa njemačkom firmom Daimler Chrysler AG o generalnom zastupništvu za Crnu Goru.
Ljetopis Automotive pokriva tržište Crne Gore gdje je ujedno jedini ovlašćeni i autorizovani importer-diler za prodaju vozila i rezervnih djelova kao i za pružanje servisnih usluga.
Robne marke koje zastupa firma Ljetopis Automotive su:

  • Mercedes-Benz (putnički i teretni program)
  • Evo Bus
  • Setra

Početkom 2004. godine izgrađen je objekat od 1800 kvadratnih metara, dizajniran po strogim kriterijumima i standardima Daimler-a. Iste godine je i zvanično započeto sa prodajom vozila.
U okvirima naznačenog objekta uz nabavku i montažu najsavremenije servisne i dijagnostičke opreme, kao i ostale pomoćne opreme, stekli su se uslovi za obavljenje sljedećih djelatnosti:

  • izložbeni prostor za prodaju putničkih automobila, kombi vozila, teretnih vozila i autobusa,
  • kompletan servis za navedena vozila,
  • prodaja rezervnih djelova.

Ljetopis Automotive posebnu pažnju posvećuje ljudskim resursima i njihovom stručnom osposobljavanju. Trenutno je u firmi zaposleno 33 radnika, od kojih je najveći dio edukovan I kontinuirano nastavlja edukaciju u Mercedes-Benz centrima u Evropi.

Politika poslovanja usmjerena je ka profesionalnosti i maksimalnom zadovoljstvu svih kupaca i korisnika usluga, što potvrđuju maksimalne ocjene od strane nadzornih organa Mercedes-Benza, po čemu smo i prepoznati u regionu.

Kompanija je crnogorskom tržištu poznata kao najveći prodavac automobila u premium segmentu. Već 3 par godina, Ljetopis Automotive zauuzima poziciju lidera sa prodajom Mercedes – Benz vozila. Kako je Crna Gora malo, a dosta zahtjevno tržište, kompanija uspjela da, uprkos varirajućoj finansijskoj situaciji  u zemlji, zadrži poziciju broj 1 u isporuci vozila premium segmenta. 

Mercedes – Benz je premium brend i simbol je prestiža. Daleko je ispred svojih konkurenata po pitanju kvaliteta,  komfora, bezbjednosti, ekonomičnosti. Kompanija Ljetopis Automotive već 16 godina, na teritoriji Crne Gore, uspješno zastupa brend Mercedes – Benz.   Ovaj dugi niz godina uspješnog rada duguje svojim cijenjinim kupcima, koji su  ukazali povjerenje kako kupovinom Mercedesovih automobila, tako i odrzavanjem istih u servisu centru. Zahvaljujući organizacionoj kulturi, politici poslovanja, kao i strogim Daimler standardima, ovi brendovi predstavljeni su u Crnoj Gori baš onako kako su predstavljeni u svijetu.

Ciljevi kompanije Ljetopis Automotive ostali su nepromijenjeni od samog početka poslovanja , a odnose se na maksimalno prepoznavanje i ispunjavanje potreba i zahtjeva kupaca i korisnika usluga. Kompanija će se truditi da poboljša vodeću poziciju Mercedes – Benz brenda u Crnoj Gori  u svim segmentima poslovanja – prodaji putničkih, dostavnih i teretnih vozila, autobusa i postprodaji.